2014 Oktober Delovna akcija Strelovod, WC pokrov vodnjaka

27.10.2014

Strelovod, oddušnika WC in pokrov vodnjaka 2014

Datum: 24. do 26. oktober 2014
Udeleženci: Franc Setnikar, Svitan Ferfolja, Miro Novak, Tone in Miha Avsenek, Rado Birsa, in Brane Lombar.

Na tokratni delovni akciji smo imeli v planu popraviti zvita strelovoda, privariti nova tečaja na pokrovu vodnjaka in vgraditi dve odzračevalni cevi za prezračevanje greznice, da v stranišču ne bo več neprijetnih vonjav.
V petek ob treh smo se zbrali pri Setotu in naložili ves material v Svitanov avto. Dobro, da je avto velik, saj je bilo prtljage veliko, nas pa pet. Odpeljali smo se v Bohinj, spotoma nabavili še hrano tako, da nam je uspelo ujeti gondolo ob petih. Čeprav smo sprva mislili, da bomo prtljago lahko nesli sami, smo ugotovili, da je pametneje naročiti prevoz prtljage do koče s pik upom. Mi pa smo jo peš mahnili do koče. Prispeli smo, ko je ravno zahajalo sonce in smo uživali v prelepem razgledu.
V soboto zjutraj sta se nam pridružila še Miha in Brane.
Zjutraj je bila streha še mokra, zato se je Miha raje lotil tečajev na pokrovu vodnjaka, ostali pa smo izkopali jarek za gibljivo cev spodnjega oddušnika za greznico.
Ko se je streha posušila, smo postavili lestev na streho in Seto ter Rado sta se najprej lotila popravila strelovoda na zadnji strani. Dobro, da je Rado suh in se je lahko splazil na podstreho ter odvil drog strelovoda. Drog smo nato v delavnici poravnali. Treba je bilo kar precej truda, saj smo morali z gorilcem segreti drog, da smo ga lahko poravnali. Miha je privaril ojačitev, sledila je ponovna vgradnja in zatesnitev strešne pločevine. 
Sestavili smo še cevi za zgornji oddušnik, ki nam jih je že v Ljubljani izdelal Lojze Krapež.
Delo smo končali ko se je že mračilo.
V nedeljo je bil na vrsti še sprednji strelovod. Šlo je nekoliko lažje, saj je dostopen z balkona. Ostalo nam je še barvanje pokrova vodnjaka in greznice. Miha, Rado in Miro so še zakamuflirali spodnjo oddušno cev in jo pritrdili na bukev.
Brane, vesten markacist, se je odpravil do sedla pod Voglom in odstranil smerno tablo, ki jo je poškodoval sneg v pretekli zimi. Nova je že naročena in jo bomo zamenjal ob prvi priložnosti.
Pospravili smo kočo in se pozno popoldne odpravili domov.

V imenu planinskega društva se zahvaljujem vsem, ki so sodelovali na delovni akciji.
 

PD Avtomontaža