Izleti

Trstelj - Štanjel
17. 03. 2013
Kljub slabi vremenski napovedi, se nas je šest članov našega društva odločilo za izlet. S hojo smo začeli pri Železnih vratih, na severovzhodni strani. Po strmi poti smo v dobre pol ure prispeli na vrh. Obveznemu slikanju, je sledil še obisk Stjenkove koče, kjer smo se okrepčali s čajem. Nazaj do izhodišča, smo šli po konjeniški poti. Ker nam je ostalo še dosti časa, smo si ogledali še znamenito kraško vasico Štanjel. Izlet smo zaključili z obiskom Osmice

 

 

Grmada
25. 01. 2013
V pravi zimski idili, se je pet članov našega planinskega društva odpravilo, na tradicionalni nočni pohod na Grmado. Vseskozi smo hodili po sveže zapadlem snegu in s čelnimi svetilkami občudovali zasneženo okolico. Po skupinski sliki na vrhu Grmade, je sledil spust do Gont. Ob prijetni družbi v šotoru, smo se odžejali in pomalicali. Sledila je le še vrnitev do Topola, kjer smo imeli avtomobile. 

 

 

 

Sv. Lovrenc
26. 02. 2012
Štirje člani PD Avtomontaža smo se zbrali v Preddvoru. Odpeljali smo se v Bašelj, prav do konca vasi. Pol ure strme hoje nas je privedlo v kočo, kjer nam je dober čaj pogasil žejo. Tudi malica iz nahrbtnika, pred cerkvijo Sv. Lovrenca, nam je prav teknila. Sledil je še kratek vzpon, potem pa po gozdni poti nazaj do avtomobila. Nazaj grede smo se sprehodili, še okoli jezera Črnava v Preddvoru.

 

 

03_Mari_Brane_in_Gordana_na_klopci

Grmada
06. 01. 2012
Ob prvi polni luni v letu 2012, smo se štirje člani našega planinskega društva odpravili, na tradicionalni nočni pohod na Grmado. Pohod smo začeli na Topolu. Od tam smo mimo spomenika odšli na vrh. V vetrovnem vremenu, smo uživali krasen nočni razgled na Ljubljano in Gorenjsko. Z vrha je sledil spust do Gont, kjer je bila malica, nato pa nazaj do Topola.

 

 

05_Skupinska_slika
 
Grmada
14. 01. 2011

Zimskega pohoda na Grmado ob prvi polni luni v letu 2011 se je odeležilo 7 pohodnikov našega planinskega društva. Zbrali smo se pred gostilno Žibert v Ljubljani. Z avtomobili smo šli do Topola. Vzpon je potekal mimo spomenika, do križišča pod vrhom Grmade in od tam na vrh. Sestopali smo mimo Gont do križišča in mimo spomenika nazaj do Topola.
Podrobnosti

 

 

 

05_Ivanka_Gordana__Ljuba_Dani_Mari_in_Tone_na_vrhu_Grmade

Sv. Primož
11. 12. 2010
Pohoda se je odeležilo 7 pohodnikov PD Avtomontaža. Zbrali smo se na parkirišču v Stahovici. Ob kramljanju, smo v dobri uri zložne hoje, prišli do Sv. Primoža. Po počitku in malici smo zadovoljni odšli nazaj v dolino.
Podrobnosti

 

 

 

04_Tone_Milena_Avsi_Gordana_Brane_Erna_in_Mari_pri_kapelici

 

Kriška gora
06. 06. 2010
Navzgor smo šli po klasični poti - mimo klopc. Na nekaterih je prijal tudi počitek. Po okrepčilu na vrhu, so bile prvopristopnice še krščene. Navzdol je ženski del ekipe nabiral smrekove vršičke. Vračali smo se po Ovčji poti. Na koncu poti smo v Gozdu, ob mrzlem pivu zaključili lep izlet.

 

 


 

09_Skupinska_slikaveč slik

 

Golica
23. 05. 2010
Na lep, sončen dan smo jo ubrali na Golico. Med cvetočimi narcisami,  pogledom proti Julijcem in Karavankam, nam je zimska pot proti koči kar hitro minila. Sledilo je okrepčilo in razgledovanje po Gorenjski. Polni prijetnih vtisov, smo se počasi vračali v dolino.

 

   

 


 

08_Skupinska_slika
 
 

Ratitovec

14. 04. 2007
Od Prtovča skozi gozd do krnice Razor je šlo še kar hitro. Od tu naprej, po spomladanskem snegu, pa se je naš tempo malce upočasnil. Ker je pihal veter,  je bila malica na zavetrni strani koče. Poleg zanimivih skalnih stolpov smo se vračali mimo Povdna na Prtovč.

 

 

 

07_Poasi_odhajamo_z_vrhaveč slik

 

Dovžanka - Kofce
28. 10. 2006
Skupaj s Primorci smo jo mimo planine Dovžanke mahnili na Kofce. Po kratkem vzponu do Križa, je sledil spust po kačji poti do planine Šija. V vikendu nas je že čakal jelenov golaž. Nato je bil še ogled diasov. Proti večeru smo odšli vsak na svojo stran.

 

 

 

 


 

06_Skupinska_pri_kriuveč slik

 

Nanos
05. 07. 2006
Zbrali smo se v Razdrtem in krenili po strmi poti po vzhodnem grebenu. Skozi gozd smo kmalu prišli na grmičast teren porasel z brinjem; proti vrhu pa je bil svet skalnat, prebičan od močne burje. Ob koči so nam primorci pripravili pojedino s pršutom in teranom. Vračali smo se po južni poti. Vseskozi smo imeli čudovit razgled. Sledilo je še povabilo k Edvinu v vinsko klet, kjer smo ob kramljanju zaokrožili čudovit dan.
Podrobnosti

 

07_Na_vrhu_Nanosa

 

Slavnik
21. 05. 2006
Naši člani s Primorske, so nas povabili na Slavnik. Z veseljem je bilo povabilo sprejeto. S Podgorja, sprva skozi gozd, nato pa po travnikih smo dobre volje kmalu prišli do vrha. Po obveznem razgledovanju z vrha, nas je malo nižje čakala MARENDA. Po povratku smo šli še, k Medvedovim na fešto.

 

 

 


 

05_Na_vrhu_Slavnikaveč slik

 

Turna smuka: Komna - Krn - Komna
08. 04. 1988
Vzpon do Bogatinskega sedla je v prijetni družbi hitro minil. Zvečer sva v zimski sobi imela družbo deklet iz Tržiča. Naslednji dan nas je kar nekaj uživalo v super smučariji s Krna. Ob povratku v Savico, sva zamudila zadnji avtobus. Iskat naju je z avtom prišel moj ata in naju odeljal domov.

Brane in Andrej

 

 

 

04_Proti_vrhuveč slik

 

Turna smuka: Komna - Krn - Lepena
21. - 22. 04. 1984
Velikonočno turno smuko smo začeli v Savici, kjer smo smučarsko opremo naložili na tovorno žičnico. Ko smo prišli do Komne je sledilo razočaranje; saj smo na opremo morali čakati do popoldneva. Vzponu na Bogatinsko sedlo je sledil spust po precej omehčanem snegu, do koče pri Krnskih jezerih, kamor smo prismučali že skoraj v temi. V vzorno urejeni zimski sobi, smo po večerji kmalu zaspali, saj nas je naslednji dan čakal glavni vzpon na vrh Krna. Ponoči je sneg pomrznil, tako da so bile razmere za vzpon idealne. Na vrhu smo ob malici počakali, da se je sneg malo omehčal, nato pa uživali ob čudovitem smučanju do koče. Nadaljevali smo skozi gozd proti dolini Lepene, kjer nas je čakal mikrobus. Prijatelji so nam pripravili pravo velikonočno pojedino (pirhi, potica, šunka). Prijetno utrujeni smo se odravili do Ljubljane.
Podrobnosti

 


 

 

 

7 Skupinska slika pred zimsko sobo na Krnskih jezerih m
več slik

 

Triglav
11. - 12. 09. 1983
Izlet je potekal s Pokljuke, preko Vodnikove koče do Kredarice. Po vzponu na vrh smo sestopili do koče na Doliču in naprej do Prehodavcev. Zvečer smo občudovali na jasnem nebu rimsko cesto in kar nismo mogli verjeti napovedi neke planinke, da bo naslednji dan slabo vreme. In res smo v deževnem vremenu prišli preko Vogarja v Staro Fužino.

 

 

 

 

 

02_Pred_koo_na_Kredariciveč slik

 

Triglav
09. - 10. 08. 1982
Iz Rudnega polja na Pokljuki smo odšli proti Vodnikovi koči in po kratkem počitku, pot nadaljevali do Kredarice. Po izdatni malici nas je čakal vzpon na našega očaka. Slikanju in dobri volji na vrhu, je sledil spust po dolini Sedmerih jezer do koče. Kljub utrujenosti, smo si še nekaj časa pripovedovali vice. Naslednji dan smo preko Komne sestopili v Savico.

 

 

01_Na_Triglavuveč slik