Tabor 2013

Kot vsako leto, smo tudi letos prvo soboto v septembru, izvedli tradicionalni planinski tabor PD Avtomantaža pri koči na Zadnjem Voglu. Tabora se je udeležilo skoraj 80 udeležencev in 8 iz pripravljalne ekipe.
Akcija se je začela v torek 27. 8. 2013 na sestanku na vrtu pri Setnikarju. Dogovorili smo se, da bo pripravljalna ekipa v četrtek zjutraj nabavila vso potrebno hrano in pijačo in se nato s tremi avtomobili odpeljala v Bohinj in nato z žičnico do Rjave skale. Prtljage je bilo precej, zato smo naročili prevoz s terencem, ki je prtljago pa tudi nas pripeljal prav pred kočo. Za prvi dan smo svoje opravili in sproščeno uživali preostanek dneva.
V petek se je Brane odločil da bo opravil še nekaj markacijskih nalog, ki so ostale od zadnje markacijske akcije pod vrhom Vogla, Ivan pa se je lotil popravila strehe na drvarnici, saj smo prejšnji teden, ko je začelo deževati ugotovili da straha pušča. Seto in Gordana sta izkoristila lep dan in odšla proti Konjskemu sedlu, poiskat kako korenine košutnika. Ostali smo pripravili kočo za prihod pohodnikov.
V soboto smo vstali že zgodaj. Punce so skuhale čaj in pripravile vse potrebno za malico in sprejem pohodnikov. Pohodnike je na zgornji postaji sprejel Albert, ki se nam je pridružil šele v soboto. Razveselili smo se lepega vremena in ko so na dvorišče posijali prvi sončni žarki so že prišli prvi pohodniki in kmalu je bilo dvorišče pred kočo polno vedrih obrazov.
Skupina kakih 20 obiskovalcev se je pod vodstvom Braneta odpravila na vrh Vogla. Žal je vrhove občasno zakrila megla, pa so se pohodniki vseeno vrnil veseli, da so osvojili vrh. Sproščena družba pri koči, je obujala spomine na stare čase, ki smo jih preživeli skupaj v hribih pa tudi v bivši tovarni, ki nas je dolga leta povezovala. Dobremu razpoloženju je prispevalo tudi lepo vreme. Za malico smo pripravili kranjske klobase, za žejna grla pa je poskrbel Ivan za šankom.
Čas je hitro mineval in pohodniki so se veseli in polni vtisov odpraviti nazaj v dolino, z željo in obljubo, nasvidenje prihodnje leto.
Tišina je napolnila Zadnji Vogel. Pospravili smo okoli koče in zadovoljni še dolgo v noč sproščeno kramljali, veseli da je za nami prijeten in uspešen dan.
Organizacijska ekipa je ostala do nedelje. Za kosilo smo zakurili žar in uživali ob mislih na uspešen vikend, ki smo ga preživeli. Polni vtisov smo se odpravili do žičnice in nato v dolino, odločeni, da se naslednje leto ponovno srečamo.

Zapisal
Tone Avsenek