Tabor 2016

Planinski tabor 2016
Sobota, 3. september 2016
 
 
Kot vsako leto smo tudi tokrat prvo soboto v septembru pripravili tabor Planinskega društva Avtomontaža pri koči na zadnjem Voglu. Delovna ekipa Gordana, Marica, Ivan, Marija, Miro in Tone smo odšli na Vogel že v petek zjutraj. Prtljago nam je do koče pripeljal pastir Bojan iz sirarne. V petek popoldan sta se delovni ekipi pridružila še Erna in Seto. Že v petek smo se pripravili za sprejem gostov, v soboto pa smo vstali že zgodaj, da bi pravočasno skuhali čaj in klobase za dobrodošlico gostov.
Tabora se je udeležilo kakih 65 planincev.
Tradicionalnega pohoda na vrh Vogla nismo izvedli, ena skupina pod vodstvom Irene Setnikar je odšla do sedla pod Voglom, Franc Setnikar pa je drugo skupino odpeljal pod Konjsko sedlo. Na vrh je odšlo le nekaj najbolj vnetih. Nekaj pa nas je ostalo pri koči in obujali spomine in uživali med starimi prijatelji. Dobro so teknile okusne klobase in krompirjeva solata, sladkosnedni pa so bili deležni slastnih palačink. Ivan za šankom pa je poskrbel za suha grla. Lepo so šle v promet naše nove majice, ki jih je društvu že lansko jesen doniral Svitan Ferfolja.
Obiskovalci so se popoldne vrnili v dolino, delovna ekipa se je oddahnila in ostala do nedelje. Vreme se je nekoliko poslabšalo, okoli vrhov so se podili oblaki, mraza pa ni bilo, zato smo lahko uživali na sončku pred kočo in pospravili po koči in njeni okolici. Seto nam je pripravil na žaru slastno kosilo in okoli pol treh smo se odpravili domov. Miro in Mari sta se dogovorila z Bojanom, da jih je do Rjave skale peljal z avtom, zraven pa še naše nahrbtnike.
Tabor 2016 bo ostal v lepem spominu in čez leto nasvidenje.
 
 
 
Zapisal:
Tone Avsenek
PD
Avtomontaža